AMADOR


AMADOR
DÜNYA FESTİVALLERİNDEN – İspanya
Bir varoş. Çiçek çalıp sokaklarda satarak geçinen bir grup göçmen. Yaşlı ve hasta bir adam. Düşünceli, biraz hüzünlü genç bir kadın.

Marcela adındaki bu genç kadın yaşlı ve hasta adamın bakıcılığını çok da istemediği halde kabul eder çünkü paraya ihtiyaçları vardır. Bu yaşlı adamın adıdır Amador.

Film, Marcela’nın hayatının bir dönemini gösterirken kişi mecbur kaldığı için yaptığı şeyler doğru bildikleriyle ve inançlarıyla çelişirse nasıl davranmalı sorusunu da, hayatın anlamını da irdeliyor. Bir konuşmalarında Amador hayatın anlamını önündeki yapboza benzeterek anlatır. Bir başka konuşmada ise tanrının bulutları yaratma nedenini öylece söyleyiverir, oysa onun söylediği o cümleyi ve Marcella’nın bununla ilgili Puri’ye sorduğu soruyu sanırım ben yıllarca hatırlayacağım.

Marcela’yı Perulu aktris Magaly Solier canlandırıyor. Yaşadığı sıkıntılı durumu, kararsızlığı öylesine güzel yansıtıyor ki. Senaryoda aralara serpiştirilen ve izleyiciyi neşelendiren espriler, olaylar tam da yerli yerinde. Film benim açımdan sürpriz bir sonla bitti.

İzlemenizi tavsiye edeceğim bu filmi ve yönetmeni Fernando Leon de Aranoa’yı bir kenara not edin. Umarım vizyona da girer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder